Uitvaarten & Herdenkingsdiensten

Audiovisuele ondersteuning bij uitvaarten en herdenkingsdiensten

We bieden deze service in beeld en geluid aan particulieren en uitvaartondernemingen. Een sfeervolle filmopname of een mooie geluidsopname kan een waardevolle herinnering zijn aan de uitvaart.begraafplaats 008

Nabestaanden leven in de dagen na het overlijden van een dierbare vaak in een roes maken een afscheidsdienst niet helemaal bewust mee. Wij
maken een professionele geluidsopname op CD of USB stick, of filmopname op DVD.

Of men nu afscheid neemt in een kerk, aula van een crematorium of begraafplaats of in een ander gebouw, wij beschikken hiervoor over de juiste apparatuur en maken op een discrete wijze een geluidsopname. De microfoons vallen meestal niet op en onze mensen zijn onopvallend aanwezig om de apparatuur te bedienen. De opname krijgt men binnen 6 werkdagen thuis gestuurd met een index van de sprekers tijdens de dienst en eventueel een index van de gespeelde muziek. U hoort u niet alleen de sprekers terug, maar ook de sfeergeluiden, het aanwezige zangkoor, het orgelspel enz.
Misschien legt u deze opname voorlopig in een kast, omdat u er nog niet aan toe bent om hem terug te zien of te beluisteren, maar er komt een dag dat u het graag eens terug zou willen horen. U kunt zich voorstellen dat er misschien familie in het buitenland woont die om welke reden niet bij de uitvaart aanwezig kan zijn. Juist voor hen kan de opname een mooie herinnering zijn. Op deze manier zijn zij er toch een beetje bij geweest. De opname is voor u misschien wel een goede aanvulling op het verwerken van het verlies van uw dierbare.

begrafenis Woerden 003In bijna alle kerken is een geluidsinstallatie aanwezig. Deze wordt meestal alleen gebruikt voor spraak en niet voor muziek.
Wij nemen eventueel een passende installatie mee voor de muziek die men wil afdraaien. Soms zingt er een koor
tijdens een uitvaartdienst. Als aanvulling op dit koor kan men een CD afspelen met muziek die vooraf is samengesteld is door de persoon die nu is overleden of door nabestaanden waarvoor deze muziek een mooie herinnering vormt.

 

CD MUZIEK IN KERKEN
Er zijn kerkgenootschappen die soms problemen hebben met het afdraaien van cd-muziek in hun kerk. Vaak zijn daar regels voor opgesteld.  Uit ervaring weten wij dat veel mag en kan mits het in de stijl van de overledene is.
Als u speciale wensen heeft laat het de uitvaartleider of ons even weten. Wij kunnen voor u alle mogelijkheden, die in een Gemeente of parochie van toepassing zijn, op een rijtje zetten en vooraf met u overleggen.

EXTRA VOORZIENINGEN BIJ GROTE UITVAARTEN
Wanneer een dierbare overlijdt en de belangstelling is erg groot, dan kan een kerkgebouw te klein zijn om alle belangstellenden de dienst te laten volgen. Dan wordt er meestal naar een andere locatie uitgeweken.
Daarvoor heeft men extra geluid en eventueel aanpassingen van licht nodig. INTER-AVL Houten heeft de expertise en faciliteiten in huis om dit vakkundig en discreet uit te voeren.
Aan de belangstellenden zal dan gevraagd worden om elders de dienst te volgen.
Wij kunnen dan op die locatie enkele grote 65” LED schermen plaatsen of een paar grote beamers met projectieschermen. Uiteraard is daar ook een geluidsinstallatie bij aanwezig, zodat de afscheidsdienst ook voor deze bezoekers goed te volgen is.

EEN LAATSTE GROET
Soms weet iemand dat hij of zij vanwege een ongeneeslijke ziekte binnenkort zal komen te overlijden. Wat is mooier om in de afscheidsdienst een geluidsopname of een video opname af te spelen met een laatste groet van de overledene aan de nabestaanden. Het heeft een grote impact, dat moet u zich realiseren, maar aan de andere kant blijkt dat juist dit soort boodschappen helpen bij het verwerken van het verlies.

OPNAME OP VIDEO/DVD
De videocamera wordt veel gebruikt in het dagelijks leven. Zoals bij geboorte, een eerste schooldag, huwelijk, feesten en vakanties. Steeds vaker ziet men ook een camera bij een begrafenis of crematie. Wij hebben in opdracht al diverse uitvaartdiensten of crematies op video vastgelegd. De cameraman is bijna onopvallend aanwezig en filmt de gehele dienst en als u wilt ook de begrafenis op de begraafplaats.
In overleg zijn één, twee of zelfs drie camera´s is mogelijk.
Later wordt daar digitaal een compilatie van gemaakt, op dvd gezet en naar u toegezonden.

AFSPELEN VAN EEN DVD
Het komt soms voor dat de nabestaanden een DVD willen laten zien tijdens de afscheidsdienst.
Helaas komt het voor dat goedwillende familieleden de zorg van de projectie aanbieden. Uit ervaring blijkt dat in kerken en uitvaartcentra´s deze eenvoudige projectoren niet geschikt zijn voor een groot publiek en zeker niet de lichtsterkte kunnen geven die benodigd is. Wij maken  gebruik van grote professionele 65” plasmaschermen met een haarscherp beeld en met een hoge  lichtopbrengst. Ook kunnen we gebruik maken van projectoren met een zeer hoge lichtopbrengst, waarmee de beelden kunnen worden geprojecteerd op 1 of meerdere grote projectieschermen. De beeldmaat, die we hierbij veelal gebruiken is 2 x 3 meter of 4 x 3 meter.

PERSONEEL
Onze medewerkers zijn zoveel mogelijk onopvallend aanwezig en passend gekleed.
Regelmatig komt het voor dat wij een geluidopname hebben gemaakt, zonder dat de familie iets heeft gemerkt.

INHUREN en INFORMATIE
Als particulier kunt u ons direct inhuren. Natuurlijk mag dit ook via uw uitvaartbegeleider.
Deze kan dan contact met ons opnemen.
Wij werken door het gehele land. Uiteraard kunnen wij geheel vrijblijvend informatie en een prijsopgave geven over de mogelijkheden die wij bieden om de uitvaart van uw dierbare op een passende wijze vast te leggen.