Welkom bij Sporten in Blacklight.nl

Sporten in blacklight – ook wel glow in the dark genoemd – is een nieuwe originele variant op gewoon sporten. U kunt uw favoriete sport nu eens beleven op een totaal andere en spectaculaire manier, namelijk in het donker! In een geheel verduisterde sporthal of zaal wordt er gesport waarbij het enige licht afkomstig is van UV/blacklightlampen. Door deze lampen lichten alleen fluorescerende en witte fluorescerende materialen op. Dit geeft een heel bijzonder en speciaal effect. En het is niet moeilijk: met fluorescerende kleding, tape, verf, schmink en een beetje creatief inzicht kun je van elke sport een unieke glow belevenis maken.

We snappen dat dit een relatief onbekende activiteit is waardoor er veel vragen zijn. Hieronder vindt u een aantal van die veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden:

Bij welke sporten kan dit allemaal?
Sporten in blacklight kan worden toegepast bij heel veel sporten zoals: volleybal, basketbal, handbal, tennis, badminton, korfbal, trefbal, apenkooien, free running, archery (boogschieten) voetbal, fitness, spinning, yoga enz.
Voor welke doelgroepen is sporten in blacklight geschikt?
Uiteraard kan er worden gesport in blacklight binnen uw eigen club of vereniging. Maar ook in het onderwijs kan dit prima worden toegepast door het organiseren van een schooltoernooi of in het bedrijfsleven als een sportief teambuildings-uitje in blacklight. Iedereen – van jong tot oud – zal dit zeker als een hele leuke belevenis ervaren.
Wat kan Sporten in Blacklight.nl voor u betekenen?
Door de jarenlange ervaring die we inmiddels hebben opgedaan kunnen wij u goed adviseren in wat u zoal nodig heeft en garanderen dat uw evenement een groot succes zal worden. We bezorgen op afspraak de juiste hoeveelheid materialen, bouwen alles voor u op en breken het na afloop weer af zonder rommel achter te laten. Onder de noemer “ontzorgen” kunt u zich volledig concentreren op de organisatie van het evenement. We bieden complete pakketten op maat aan voor een vooraf afgesproken all-in prijs. Het enige wat wij van de organisatie vragen zijn enkele vrijwilligers die – op het moment dat wij de lampen plaatsen – de lijnen en andere sportmaterialen zoals netten, doelen e.d. afplakken. Wij zullen daar uiteraard bij adviseren en assisteren.
Wat zijn de reiskosten voor het bezorgen van de materialen?
Wij werken met een 7-tal afstandsregio’s vanaf Houten. In de aan u geoffreerde all-in prijs wordt rekening gehouden in welke regio uw locatie zich bevindt. Om de afstand tot uw locatie te bepalen gebruiken wij de ANWB routeplanner.
Wat zijn de kosten voor het opbouwen en weer afbreken van de materialen?
De prijs voor het opbouwen en afbreken van de materialen is verwerkt in de all-in prijs. Achteraf dus geen vervelende verrassingen.
Hoeveel tape is er nodig voor mijn evenement en wat zijn de kosten daarvan?
In het door u gehuurde pakket zit voldoende PVC tape om de meest gangbare belijning en nodige sportmaterialen af te plakken. Omdat wij werken met een all-in prijs hoeft u dit dus niet extra bij te kopen en zijn er achteraf geen vervelende financiële verrassingen. Extra tape voor bijvoorbeeld versiering van het clubhuis, tribunes e.d. kunt u altijd ter plaatse bijkopen.
Hoe werkt het sporten in blacklight?
De ruimte moet geheel donker gemaakt kunnen worden. Er mag geen daglicht de zaal binnentreden. Eventueel kunnen ramen worden afgeplakt. Ook de zaalverlichting moet geheel uitgedaan kunnen worden.
Op strategische plaatsen aan de randen van de velden of langs de wanden van de zaal worden statieven geplaatst met daarop de blacklightlampen.
Bij teamsporten worden de lijnen van de velden maar ook de netten, doelen en/of baskets afgeplakt met fluorescerende tape zodat ze oplichten door het blacklight licht. Vooraf kan iedereen worden geschminkt met fluorescerende schmink en kunnen (oude) t-shirts met stift en fluorescerende verf, spuitbussen e.d worden bewerkt. Ook kan men fluorescerende kleding aandoen zoals hardloop- werk- en pech-onderweghesjes. Maar denk ook aan lichtgevende nagellak, lichtgevende veters, leggings, hoofdbanden, kniekousen en witte handschoenen. Ook kunnen er in de zaal fluorescerende posters en andere materialen worden opgehangen.
Kan sporten in blacklight ook buiten worden toegepast, zoals bijvoorbeeld bij tennis?
Ja dat kan. Maar het moet wel zo donker mogelijk zijn en uiteraard droog weer.
Problemen met de hechting van de tape t.b.v. de belijning bij gravel of smashcourt lossen we op middels speciaal gemaakte rubber-lijnenpakketten. Deze worden los over de bestaande lijnen gelegd en blijven door hun gewicht op hun plaats liggen.
Neem contact met ons op voor meer informatie.
Wat zijn fluorescerende kleuren?

Zie hieronder 4 voorbeelden:

fluor-roze
fluor-geel
fluor-groen
Kun je bij Sporten in Blacklight.nl ook losse lampen of doe het zelf pakketten voor kleine activiteiten huren?
Jazeker, dat is ook mogelijk. Zie daarvoor onze webshop of klik op de button hieronder.
Ga naar losse lampen of pakketten huren

ballen en tape

Tip:

Hoe meer fluorescerend materiaal er wordt gebruikt hoe groter het effect is. Anders gezegd: Alles wat niet fluoresceert doet niet mee met het spektakel.

Let op!

Niet alle kleuren wit zijn fluorescerend. In de regel geldt hoe witter hoe beter het effect. Maar nog beter is te werken met andere fluorescerende kleuren zoals geel, roze, groen, en oranje.

“Het was waanzinnig geregeld met prachtige effecten en al het materiaal tot in de puntjes verzorgd. Top!”

~ Oktober 2019, Badminton Vereniging Houten

Wat heb ik nodig voor mijn sporten in blacklight evenement?

Blacklightlampen, statieven, bekabeling, tape, schmink en sportmaterialen zoals UV-ballen, kegels, hoepels, springkasten, gymbanken enz. Lees hieronder wat wij aan materialen kunnen leveren en wat u eventueel zelf kunt regelen.

blacklights
fluor-tape
fluor-schmink
Blacklight lampen
Fluorescerende tape
Schmink

Blacklightlampen
Het belangrijkste wat er nodig is zijn natuurlijk de blacklightlampen. Sporten in Blacklight.nl werkt met professionele blacklightlampen op basis van LED techniek.
We kunnen u vermoeien met allerlei technische informatie over de verschillende merken en soorten blacklightlampen, met de daarbij behorende lichtopbrengst en hoeveel lampen je wel of niet nodig hebt op je evenement.
Wij hebben ervoor gekozen om dit professioneel aan te pakken en bieden daarom complete pakketten aan waarbij we de garantie kunnen geven dat de gehele ruimte mooi en egaal in het blacklightlicht komt te staan. Hierbij kijken we niet op een lampje meer of minder. Het beste resultaat telt.
Er zijn aanbieders van blacklightlampen die met “richtspots” werken. Deze geven een felle smalle “bundel” licht af, waardoor de lichtopbrengst naast de bundel aanmerkelijk lager is, dan in de bundel. Ook de belijning is dan niet over de gehele lengte vol zichtbaar. Doordat onze lampen 180 graden breed afstralen is de spreiding van het licht in de gehele ruimte aanmerkelijk beter en zullen de lijnen ook vanaf het begin tot het einde van het veld goed zichtbaar zijn.

Hoeveel lampen heb ik nodig voor mijn evenement?
Het aantal lampen dat nodig is, is uiteraard afhankelijk van de afmetingen van de ruimte en de sport die er wordt gespeeld. Ter indicatie: 1 lamp is voldoende voor een oppervlakte van 50 tot 70 m². In een sporthal van 40 x 25 meter zullen 14 tot 18 lampen worden geplaatst. In een gymzaal van 21 x 12 meter zullen 4 tot 6 lampen worden geplaatst.
Voor het beste resultaat moet de ruimte optimaal in het blacklightlicht wordt gezet. Daar waar anderen elke extra geplaatste lamp aan u doorberekenen zullen wij tijdens het opbouwen niet kijken op een lampje meer of minder. De all-in prijs zal niet veranderen. U weet vooraf dus precies waar u aan toe bent.

De statieven
De lampen worden door ons op stevige statieven geplaatst.

De bekabeling
De elektrabekabeling wordt veilig langs de randen van de ruimte gelegd en waar nodig afgeplakt. Krachtstroom is niet nodig; 1 of 2 stopcontacten in een sporthal is in principe al voldoende om alles aan te sluiten.

De tape
Voor het beplakken van de belijning, netten, doelen, baskets e.d. is UV-tape nodig. Wij zijn leverancier van PVC UV-tape. Deze tape is verkrijgbaar in de kleuren geel en oranje en is zorgvuldig getest op verschillende ondergronden. Het oplichtend effect is bijzonder goed en na verwijdering laat het absoluut geen lijmresten achter. Daarbij heeft deze tape een bijkomend voordeel van een prima prijs-kwaliteit verhouding.
In elk aangeboden pakket zit alle tape die nodig is voor het afplakken van de belijning, netten, doelen e.d. Mocht er meer nodig zijn dan kan dat ter plaatse bijbesteld worden.
Klik hier voor de sporten in blacklightshop als u alleen tape wilt bestellen
Het beplakken van de lijnen, maar ook de netten, rackets, doelpalen en andere eventuele sportmaterialen kan eenvoudig door leden of vrijwilligers van de vereniging gebeuren. Wij zullen daar ter plaatse in adviseren en assisteren.

Schmink
Maak je sporten in blacklightevenement helemaal af met onze blacklightschmink! Maak mooie schilderingen in 7 kleuren op armen benen en gezicht. Het oplichtend effect zal iedereen verbazen!
Ga naar schmink en/of tape bestellen

De ballen (en eventueel andere sportmaterialen)
Heel belangrijk is het om de ballen goed zichtbaar te maken. Dit kan dmv spuitbussen fluorescerende verf. De bal is hierna blijvend herkenbaar als “blacklightbal”. Eventueel kunnen andere sportmaterialen worden beplakt met fluorescerende tape.
Volleyballen en basketballen worden door ons gratis ter beschikking gesteld. Eventueel kan door de vereniging zelf de nodige blacklight materialen worden gekocht. Denk aan fluorescerende shuttles bijvoorbeeld.

Tot slot
We kunnen ons voorstellen dat er mogelijk nog vragen of onduidelijkheden zijn. Voor vragen kunt u contact opnemen via 06-21245471. Misschien wilt u direct al geheel vrijblijvend een prijsopgave. U kunt dan contact opnemen middels ons aanvraagformulier.
Ga naar aanvraagformulier

Voordelen LED-blacklight:

check
Enorme output waardoor alle fluorescerende materialen extra goed oplichten;
check
Spreiding van het licht van 180 graden;
check
Energiezuinig en licht van gewicht;
check
Veilig, stevig en snel te plaatsen.

Fluorescerende schmink

Fluorescerende tape

Contact

Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-21245471

Ook zijn we via de mail te bereiken via info@INTER-AVL.nl

Voor het laatste nieuws van Sporten in Blacklight.nl kijk je natuurlijk op onze Facebookpagina

Top